maandag, 28 oktober 2019 08:29

Wat kost een vastgoedmakelaar?

Bij het verkopen of verhuren van een huis of appartement wordt vaak een beroep gedaan op de diensten van een vastgoedmakelaar. Met welke kosten moet je dan rekening houden?

vrijdag, 11 oktober 2019 11:38

Huis kopen doe je best nog dit jaar

Wie plannen heeft om een woning te kopen, zet er best vaart achter. Een van de maatregelen in het nieuwe Vlaamse regeerakkoord is de afschaffing van de woonbonus op 1 januari.

De wereld gaat vooruit en de woonnormen veranderen, maar wat zijn de woonnormen van de nabije en verre toekomst? Bij Century 21 Hippodroom willen we jou dan ook een blik geven op deze toekomst. Op de infoavond zullen we de woonnormen van 2020 tot 2050 onder de loep nemen. Daarnaast kan je ook kennis maken met ons nieuwe Bergbos project.

 

woensdag, 04 september 2019 12:05

Steeds meer Belgen hebben een tweede eigendom

De Belg sluit steeds meer leningen af voor een tweede eigendom en het ontleende bedrag wordt steeds groter. Vorig jaar leenden we gemiddeld 199.500 euro, tegenover 155.000 euro in 2016, zo blijkt uit cijfers van BNP Paribas Fortis. De Belg stopt zijn geld nog altijd liever in bakstenen.

Vastgoed is en blijft een goede investering. Bij Century 21 hippodroom willen we jou dan begeleiden bij het maken van de beste keuze. Hoe bereken ik correct mijn rendement? Kan ik de bank ook gebruiken als hefboom? Is/zijn mijn woning(en) nog verhuurbaar in 2020?

donderdag, 22 augustus 2019 07:22

Wees voorzichtig bij het verkopen van uw huis

Je huis zelf verkopen kan, maar er zijn natuurlijk altijd risico's. Dat heeft een gezin uit het residentiële 's-Gravenwezel (Schilde) mogen ondervinden. Het gezin had hun woning te koop gezet via Immoweb en werd daarna het slachtoffer van een inbraak.

maandag, 29 juli 2019 08:07

Asbestinventarisattest komt eraan

Wat al langer aangekondigd is, staat nu vast: het asbestinventarisatieattest komt eraan. Het is een nieuwe informatieplicht ten opzichte van kandidaat-kopers. Volgens de planning van OVAM zou het attest van kracht moeten zijn op 1 januari 2022. Deze asbestinventaris zit mee in het pakket van het Vlaamse woningattest; de woningpas. In Vlaamse gebouwen en infrastructuur zit naar schatting nog altijd ruim 2 miljoen ton asbesttoepassingen, terwijl al jaren duidelijk is dat asbest een sluip- én seriemoordenaar is.

Nu of nooit om te lenen? Met variabele rentevoeten die soms onder de 1 procent duiken en vaste rentevoeten die schommelen rond de 1,7 procent voor leningen van 20 jaar stond de rente nog nooit zo laag.

Hete temperaturen, dat betekent ZOMER! Wij krijgen vaak deze vraag: “Ik wil mijn huis verkopen maar je huis te koop zetten in de zomer of zomervakantie, is dat wel verstandig?” Daar zeggen wij JA op. We sommen even de redenen op:

We blikken graag nog eens terug op onze geslaagde infoavond, die we organiseerden in de unieke locatie van het Paardenhotel te Deurle. Het onderwerp van de avond was “investeren in vastgoed” en we mochten een veertigtal gasten ontvangen op deze mooie en geslaagde avond.

Pagina 1 van 2